Camping de Kroon: Wandelen in de natuurrijke omgeving van Spoordonk (Oirschot)

By September 22, 2015Omgeving
wandelen natuur beerze spoordonk camping de kroon

Deze tip kregen wij binnen van één van onze gasten. Hij ging zelf op pad en stippelde leuke wandelroutes uit en wilde het graag delen met anderen. 

Camping de Kroon (Torenzicht) ligt in een prachtige wandel- en fietsomgeving, dichtbij o.a. Het Groene Woud, bos en heide gebied Kampina, Oisterwijkse duinen en bossen etc.

Maar vanaf de Spoordonkse Watermolen kun je al een leuke wandeling maken langs de Beerze en tussendoor even aanleggen bij het leuke boerderijterras van De Stroom. Als je zin hebt kun je de Beerze zelfs wandelend volgen tot in Boxtel. Maar vanaf Camping de Kroon kun je een gevarieerde wandeling beginnen.

 

Beschrijving wandeling vanaf de camping langs de Beerze.

(Totale afstand 6 km. De afstanden worden aangegeven vanaf het begin punt.)

Bij de uitrit van de camping links de weg volgen. 1e weg links langs het drie hoekige weiland. Aan het einde links Nieuwedijk richting Spoordonk.
Links aanhouden bij het volgende driehoekige weitje, langs de Spoordonkse Boys. Einde van de Broekstraat rechtsaf de Spoordonkseweg volgen tot bij de Spoordonkse Watermolen.(is een horeca gelegenheid).

 

Afstand 2 km.

Direct over de brug bij de watermolen begint rechts het wandelpad langs de Beerze. Een prachtig plekje is direct na de watermolen waar vistrappen zijn aangelegd.

Na een afwisselend landschap kom je bij de schuilhut naast een brug over de Beerze. (Wandelknooppunt 26.)

 

Afstand 3,65 km.

Dit is de Broekstraat. Je kunt hier pauzeren bij het boerderijterras van Viskwekerij De Stroom en de Beerze verder volgen tot aan Boxtel, 7 km. Terug naar de camping ga je rechtsaf de brug over. Na 200 meter kom je langs een terras genaamd De Stroom. (Als het terras is geopend hangt er een bordje aan de brug.) Volg de Broekstraat tot aan de eerste weg links, Brandbreemdseweg. Volg deze tot aan de 1e weg rechts de Bremsteeg volgen.

Ben je terug bij het driehoekige weiland op het Pandgat.

Loop om het weilandje heen je komt weer bij de camping.

6,02 km.

wandelen beerze spoordonk oirschot natuur wandelen natuur beerze spoordonk camping de kroon